Wednesday, February 28, 2007

Svartalistan

Företag som jag aldrig, ALDRIG kommer att använda mig av i något sammanhang (varför? - som "tack" för deras påträngande, tjatiga, aggresiva reklam på internet som man inte kan komma undan från!):

Dell
one.com
GE Money Bank (finns det ett mera korkat namn? slår t.o.m. Swedbank!)

Denna aggresivitet gör att man blir avigt inställd, det är katastrofalt ur PR-synpunkt, men uppvägs säkert av exponeringsfördelarna. Tycker de nog.

Thursday, February 22, 2007

Kanal 9

Nåt snille på Kanal 5 kom på att det vore bra med en kanal till: Kanal 9. Samma snille (eller kanske ett annat) kom på att en bra start vore Söndagen den 26:e februari och Oscarsgalan som går av stapeln natten mot måndag. Det borde vara allmän kännedom, åtminstone i tv-kretsar, att det inte alltid fungerar att få in en ny kanal från allra första början, och ändå gör man så (mycket riktigt, ComHem kan inte garantera att kanalen kommer att fungera hos alla redan på söndag, det kan i värsta fall dröja till den 6:e mar, allrahelst om man är en så kallad "före detta UPC-kund", i klartext: torsk).
Förenklat: man startar en ny kanal med profilen "mera nöje" och det första man gör, det så kallade startskottet, är att man tar bort ett av årets stora nöjen från många tittare, ett nöje som en del har väntat på ändå sen den förra galan. Lycka till i världen, Kanal 9!

En Lantz till

Man sänder alltså ett Annika Lantzprogram in radions P1 nu (i stället för nåt äldre inarbetat program som anses för mossigt), och programmet går ut på att Annika Lantz sitter i studion tillsammans med ett antal andra inbjudna människor och babblar. Det handlar om allt möjligt och ambitionen verkar vara att få det "lagom tramsig" och för Guds skull inte så djupt! Syftet är att få fler yngre lyssnare över till P1, som ju är en kvalitetskanal. Förenklat vill man göra kvalitet attraktivt genom att ta bort en del av det och ersätta det med trams. Utomordentligt smart!

Tuesday, February 13, 2007

klotterstatus

Det finns inga ursäkter för klotter. Inte ens konstälskande professorer är trovärdiga, inte så länge de inte upplåter sina Djursholmsvillor för krafs.
Fast det gäller bara klotter som kostar pengar. För klotter som man kan tjäna pengar på är en helt annan sak! Då kan till och med SL - klottrets offer Nr 1 - gå med på att få en hel vagn nerklottrad. Om t.ex. Interflora, Aftonbladet eller nån annan penningstark klottrare klottrar. Ska man bli förvånad över att de fattiga små klottrarna inte vill ge upp så lätt?