Friday, April 07, 2006

Mark's sallad No.1

Mark's "det-går-alltid-bra-med-Ruccola" qvasi-grekiska yoghurtsallad:
Beståndsdelar (ett huvudmål till 1 pers. eller två smårätter som komplement till t.ex. döda djur för 2 pers.):
en stor soppskål grekisk (turkisk) yoghurt (ca ½l), rejäl skiva söndersmulad fetaost, typ en matsked vitvinsvinäger, en klyfta hackad + mosad vitlök (för GUDS skull inte i vitlökspress - använd hela klyftan!), 1-2 dl hackad ruccola, en aning havssalt, en skvätt bra olivolja, MYCKET chilipeppar och/eller cayennepeppar.
1. gegga ihop allt
2. ät!
PS. Försök INTE med s.k. svensk eller annan nordeuropeisk "yoghurt"

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

INTE med versaler :

Varför får man inte använda vitlökspress?

Mark - messerschmiter Kaiser i ett nötskal

2:54 AM  

Post a Comment

<< Home