Sunday, April 30, 2006

PM Nilsson

PM Nilsson - Expressens politiske redaktör - är imponerad av Fox News, han tycker att kanalen har tillfört en ny dimension till den amerikanska (och för all del tyvärr även den internationella) nyhetsförmedlingen, den har öppnat nya perspektiv. Han anser vidare att vänstern har en hel del att lära av Fox i fråga om hur man aktivt för fram sina argumentExpressen är däremot bedrövande sig lik! Fox News ÄR ingen nyhetskanal, det är en högerpropagandakanal, vilket ägaren Rupert Murdoch inte ens försöker att dölja (betyder det, PM, att du även i övrigt gillar Murdochs stil och repertoar?). Och vänstern behöver inte lära sig ett dugg - det ÄR vänstern som är förebilden för Fox, den följer ruta för ruta förlagorna från socialistdiktaturernas numera begravda "nyhetsorgan", med Pravda i spetsen - samma sorts retorik, samma demagogi, samma teknik. Enda skillnaden är att Fox har betydligt större upptagningsområde och genomslag än Sovietmedierna nånsin kunde hoppas på (tack tv8).Vad sysslade du med under din journalist(ut)bildning, PM Nilsson?När kommer Expressen att sluta besätta viktiga poster med dilletanter och nyttiga idioter?.....

Tuesday, April 25, 2006

Arla

Arla och kulturimperialismen: Arla Foods dumpar priser på riktig mjölk i bl.a. Dominikanska Republiken med sin pulveriserade s.k. ersättning - med den sidoeffekten att de lokala böndrena går omkull - och motiverar det med sin ambition att lära människorna i tredje världen att dricka mjöljk. Nyttan av att dricka mjölk förutsättes vara en självklarhet - men det är det inte om man betraktar seriös oberoende expertis, mjölk är snarare hälsovådlig, framför allt i mängder vanliga i Skandinavien. Arlas verkliga och enda ambition är självklart att tjäna pengar. Denna cynism och förkat för fattigare kulturer är enastående! I Sverige hoppar glada kor omkring på ängarna, vill man få oss att tro, men skrapar man på ytan hoppar (som brukligt) en annan verklighet fram.
Muslimerna kan ha en poäng i att bojkotta skiten, trots allt.

Sunday, April 23, 2006

H. Heine

"Where they burned books, they will in the end in burn people."/ Heinrich Heine, 1821

Wednesday, April 19, 2006

vem har sagt? - No 1

(en ELOGE till dig som gissar ägaren till följande tankar!)
"A diplomat these days is nothing but a head waiter who's allowed to sit down occasionally"
"...the great thing about history is that it is adaptable."
"Comedy is simply a funny way of being serious."
"The habit of religion is oppressive, an easy way out of thought."
"I believe that the Jews have made a contribution to the human condition out of all proportion to their numbers: I believe them to be an immense people. Not only have they supplied the world with two leaders of the stature of Jesus Christ and Karl Marx, but they have even indulged in the luxury of following neither one nor the other."
"Beliefs are what divide people. Doubt unites them."

Tuesday, April 18, 2006

oensam!

Ända från människans ursprung har det enda sättet att vara ensam varit att bli eremit, men med början i den industriella revolutionen har ensamhet blivit allt vanligare, till att idag betraktas som ett grundtillstånd. Alternativet har börjat benemnas med ett samlingsord "oensam" (un-lonely). Vad är nästa fas? (en ohypotetisk fråga)

ett känslokallt land?

Detta är - kan tyckas - ett hårt, känslokallt land, ett land där feg ansvarslöshet råder, där konformismen, medlöperiet och konflikträdslan är religion, där lagtolkningen härstammar från medeltiden, där överheten alltid har rätt, ett land för opportunister utan egna åsikter, ett land där starka känsloyttringar ses som farligare än pesten. Individuellt sett finns det massvis med goda människor - men det är också summan av individernas konkreta handlande som har skapat och skapar detta land.
Det är upp till dig.
Det är du som avgör.

Monday, April 17, 2006

hopp

"Hopp? Det har jag inget och dessutom fördömer jag det av hela min kraft! Hopp är skenhelighetens fana, dess speciella markör... Jag tror inte på det. Jag tror bara på min egen vitalitet."
/Pier Paolo Pasolini

Wednesday, April 12, 2006

klokheter...

En cigarett är en vit pinne med glöd på ena sidanoch en idiot på den andra......
Politik är konsten att hindra människor från att blanda sig i det som angår dem......
Gör aldrig samma misstag två gånger såvida det inte lönar sig......
Älska din granne men sätt upp ett staket......
Bekymra dig inte över gamla problem. Det kommer nya......

går bort

Lustigt hur lite det behövs för att en människa ska gå fetbort ... Räcker att hon/han inte ställer in korgen i stapeln, i kön i matbutiken du vet, utan lämnar den på den där plattan man har för att lägga ur saker på bandet... Eller ställer in den, men lite på sniskan. I bägge fallen gör man ju det lite demonstrativt, för man är väl fan medveten om att någon (=jag) står bakom... "fixa du det, din jävel, jag bryr mig inte"... eller i bästa fall "vad fan, det får väl nån annan göra". För NÅT tänker dom väl. Alternativt är typen i en sån total avsaknad av all empati att det är lika illa. Det kanske verkar vara struntsaker, men kan anses vara totalt avslöjande om hur typen ÄR som person, och såna vill man inte ha det minsta med att göra...Följaktligen undrar man hur ofta man t.ex. fastnar för någon på nätet, och hur väl konversationen och allt än flyter så ÄR det kanske just en sån där slapphög, det vet man inte förän man ser honom/henne i kön...Kan även hända att man har såna bekanta och det kan ta lång tid innan korgmentaliteten avslöjas, fast då i regel med betYDLIGT svårare konsekvenser... Och allt för att man inte såg till att kolla in dem när dom handlar! ;-)Är det för negativt?Knappast...

Tuesday, April 11, 2006

Bo S.

Är Bo Svensson pedofil? Eller bara vanlig horbock? Han, ni vet, ordförande i Högsta domstolen, mannen med en språkkultur i nivå med en stalledräng, mannen som alltid väljer att dömma så milt som det bara går i fall av äckliga sexualförbrytare, osv. Och hur är det med hans juristkompisar i domstolen? Att tafsa ett dagisbarn på könsdelarna är inget samlag och därmed inte våldtäkt - men skulle en inlåsning av en domare i ett trångt rum med en kåt gorilla vara det? Det kanske åtminstone kunde hjälpa. För en kurs i empati är nog bara bortkastad tid.

Saturday, April 08, 2006

blicken

För de av er som inte tror på bottenlös dumhet rekommenderar jag att söka ögonkontakt med första bästa höna ni stöter på!

Friday, April 07, 2006

Mark's sallad No.1

Mark's "det-går-alltid-bra-med-Ruccola" qvasi-grekiska yoghurtsallad:
Beståndsdelar (ett huvudmål till 1 pers. eller två smårätter som komplement till t.ex. döda djur för 2 pers.):
en stor soppskål grekisk (turkisk) yoghurt (ca ½l), rejäl skiva söndersmulad fetaost, typ en matsked vitvinsvinäger, en klyfta hackad + mosad vitlök (för GUDS skull inte i vitlökspress - använd hela klyftan!), 1-2 dl hackad ruccola, en aning havssalt, en skvätt bra olivolja, MYCKET chilipeppar och/eller cayennepeppar.
1. gegga ihop allt
2. ät!
PS. Försök INTE med s.k. svensk eller annan nordeuropeisk "yoghurt"

Wednesday, April 05, 2006

ord

Värdet av att uttrycka sig i ord är överdrivet såtillvida att det tillskrivs(!) högre status än andra sätt att kommunicera, som till exempel bild, sång eller olika former av kroppsuttryck som dans, idrott, el. likn.

progress

"If you think that progress is inevitable - why bring it about? If you think that all change is for the better - why put it to the test? And if you think all good things in life come to them who wait - where on earth would you be today?" /D